Вселенският патриарх Вартоломей ще посети България през ноември



p1010065От 7 до 10 ноември Вселенският патриарх Вартоломей ще посети България по покана на Българския патриарх Неофит, съобщи пресслужбата на Светия Синод.

Според обявената програма на 8 ноември – Архангеловден, патриарх Вартоломей и патриарх Неофит ще отслужат празнична св. Литургия в катедралния храм „Св. Александър Невски“. Началото на богослужението е в 9. 30 ч.

По-късно същия ден – от 12.30  ч., е предвидена среща на патриарх Вартоломей с деца на загинали служители от системата на МВР.

На 9 ноември Вселенският патриарх ще бъде отличен със званието доктор хонорис кауза на Българската академия на науките. В 14.30 ч. почетният гост ще бъде посрещнат пред сградата на президентството за среща на четири очи с българския президент Росен Плевнелиев.По-късно патриарх Вартоломей ще се срещне с представители на българските медии.

За 10 ноември е планирано Вселенският патриарх да посети Троянския манастир, където е и гробът на патриарх Максим.

Тепърва предстои да се уточнява възможността за среща на патриарх Вартоломей с премиера Бойко Борисов, уточняват от пресслужбата на Светия Синод.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...