Вселенският патриарх Вартоломей I посети българското консулство в Одрин


Източник: БНР

Придружаван от свещеници от епархии в чужбина, Вселенският патриарх посети вчера и консулствата на България и Гърция в Одрин. В българското консулство е било прочетено приветствие от председателя на комисията по правата на човека и вероизповеданията в Народното събрания проф. Огнян Герджиков.

„Искам да ви уверя в подкрепата на българската държава за благочестивите дела, които извършвате за доброто на православието, на православните народи и на всички хора с добра воля по света”, изтъкнал проф. Герджиков.

Вчера Вселенският патриарх Вартоломей I посети българската църква Св. Георги в Одрин, където бе посрещнат от митрополит Галактион и от свещеници, дошли от името на българския патриарх Максим, от двама български депутати, от директора на дирекцията по вероизповеданията Иван Желев, от консулите на България и Гърция в Одрин, от представители на българската общност и от много граждани, съобщи гръцката агенция АНА-МПА.

„Вселенската патриаршия винаги е защитавала мира и приятелството и полага усилия за укрепване на сътрудничеството между народите от различни религии и култури”, каза Вартоломей Първи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...