Във Варна тържествено ще посрещнат чудотворната Богородична икона „Одигитрия Байталска“



На 27 януари (събота) от 12 ч. в катедралния варненски храм „Успение Богородично“ ще бъде тържествено посрещната чудотворната икона „Одигитрия Байталска“, която пристига от Украйна.

Чудотворната икона „Одигитрия Байталска“ се съхранява в манастира „Рождество Богородично“ в село Байтали, Одеска област, откъдето е и името ѝ „Пътеводителка Байталска“. Години наред е била изгубена и е открита през 2005 г. Според преданието преди 200 години манастирът е бил опожарен и монасите са я скрили, за да я запазят.

Известни са немалко чудеса, които са се случили след молитви към „Одигитрия Байталска“. Много са били бездетните семейства, които след молитва пред иконата се сдобиват с деца. Много болни деца получават изцеление от различни заболявания след молитвите на техните родители. Даровете, които са окачени пред иконата, показват една съвсем малка част от чудесата, които са се случили.

На 28 януари (неделя) от 9 ч. ще бъде отслужена света Литургия от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в катедрален храм „Успение Богородично“ във Варна.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...