Във Видин бе отслужена заупокойна молитва за загиналите в Горни Лом



VidinНа 2 октомври с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ във Видин бе отслужена заупокойна молитва за загиналите при взрива в Горни Лом.

Заупокойната молитва бе отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп в съслужение с духовници от храма и града.

След молението, епископ Поликарп изказа съболезнования от името на Видинския митрополит към семействата, загубили своите близки, както и подкрепа в преодоляване на неутешимата скръб.

По време на молитвата за упокоение на починалите не бяха споменавани имена, тъй като все още нямаше яснота и подробности за тези, които са загинали, но на 3, 4 и 5 октомври също ще бъдат извършвани заупокойни служби, когато загиналите ще бъдат поименно споменати за упокоение, прошка на греховете и вечен живот.

Zaupokoina_molitva__Gorni Lom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: www.vidinskamitropoliya.com

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...