Възстановеният храм „Св. Параскева“ отвори врати



Darik news

Ремонтираният храм „Св. преподобна мъченица Параскева” отвори днес врати за православните богомолци за пръв път след 20 години. Негово високо преосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи там божествена света Литургия в  деня на св. Анна.

След службата лидерът на СДС Николай Караиванов и общинският съветник Тони Симидчиева направиха дарение за църковната утвар на ремонтирания храм от името на синята партия. Владиката връчи благодарствена грамота от името на Пловдивската Митрополия на Караиванов. Негово високо преосвещенство благодари на синия лидер и Съюза на демократичните сили за дарението.

Това е поредният възстановен храм в Пловдив през последните няколко месеца, след като в края на октомври отвори врати храм „Св. Димитър”, а на 6-ти декември бе отслужена св. литургия в църквата "Св. Никола". Продължават ремонтите и в храмовете „Св. Марина” и „Св. Св. Кирил и Методий”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...