Възстановява се строителството на храм в Пловдив



Днес се възстановяват строителните работи за изграждането на православния храм "Св.Климент Охридски" в Пловдив, се съобщава в публикация на Николай Кръстев за вестник Монитор. Първата копка на храма е направена преди година, но впоследствие строителството е спряно поради липса на средства. Храмът ще бъде построен в пловдивския квартал "Христо Смирненски".

Средствата за изграждане на храма са дарение на бъдещ акционер на Панаира и собственик на хотел "Санкт Петербург", Георги Гергов. Сградата ще бъде изградена на площ 290 кв.м.

Пловдивската митрополия също е превела 100 000 лева по сметка за дарения, открита с цел подпомагането изграждането на храма. По предварителни изчисления строителството ще струва около 500 000 лева.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...