Върнаха от изпит кандидат-студентка със забрадка


Източник:  news.bg

Кандидат-студентка със забрадка не бе допусната на изпита по биология в Медицинския университет в Пловдив. Основното притеснение на квесторите е било, че момичето може много лесно да се възползва от средства за подсказване.

Вече има случай на заловена кандидат-студентка с мобилно устройство „хендс фрий", като слушалката е била прикрита в косата. Подсказването би било още по-лесно, ако има и забрадка, коментираха от висшето училище.
Освен това правилникът на висшето училище категорично забранява влизането в сградата с религиозни символи. Забраната за религиозните символи е в сила не само за кандидатите, но и за вече приетите студенти в Медицинския университет.
Сред възпитаниците на висшето училище има граждани на арабските страни, но досега никой от тях не е имал претенции срещу правилника.
Случаят с днешната кандидат-студентка е прецедент, поясниха от МУ-Пловдив.
Днес 887 кандидат-студенти писаха по темите "Скелет и кости" и "Взаимодийствие на гените".
Резултатите ще бъдат изнесени на 14 юли. Оценката от изпита важи за специалностите: медицина, дентална медицина и фармация, а от тази година – и за медицинска сестра, и акушерка.
МУ-Пловдив ще приеме 170 студенти в магистърските програми, което е с 40 повече от миналата година. В бакалавърските специалности ще бъдат приети 20 медицински сестри и 25 акушерки.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...