„Вяра и общество” се излъчва за последен път в половинчасов формат



Тази събота за последно ще ви кажем „Здравейте!” от 10.30. От 11 юни, следващата седмица, предаването ни става един час и ще започва точно в 10.00.

В последното ни половинчасово издание ще си говорим за старинни ръкописи и за много благотворителност. Специално за зрителите на „Вяра и общество” Центърът за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев” изважда пред камера част от уникалното си книжовно богатство. Първи ще научите и подробности за изложбите в рамките на световния конгрес по Византология, който се свиква у нас през м. август. Ще видите как свещеници и миряни от страната и чужбина обединиха усилията си, за да зарадват малчуганите от дома за деца, лишени от родителски грижи, в Долна баня, ще научите и за сътрудничеството в областта на социалната дейност между една от православните енории в Русе и протестанската енория в Дален (Холандия). Ще разберете също защо тази година традиционното католическо поклонение във Фатима (Португалия) бе под знака на беатификацията на папа Йоан Павел II.

Тази събота (4 юни) ще може да ни гледате както обикновено от 10.30. Излъчването ни по БНТ Свят е в неделя (5 юни) от 8.50 часа с повторение на 7 юни (вторник) от 5.15. Може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История".

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...