„Вяра и общество“ събра приятели и съмишленици за 10-тия си рожден ден



Vyara i obshtestvoНа 4 декември в Столичната библиотека екипът на предаването „Вяра и общество“ на БНТ отпразнува своя 10-годишен юбилей в ефира на БНТ.

Приятели и съмишленици се събраха, за да поздравят екипа на единственото предаване за религиозна публицистика и култура в българския ТВ ефир. Събитието уважиха духовници, богослови, журналисти, политици и др. Сред тях и някои от добре познатите на зрителите събеседници в студиото на „Вяра и общество“, като писателката Теодора Димова, проф. Калин Янакиев, проф. Георги Каприев и др.

Сред официалните гости на празничната вечер бяха вицепрезидентът Маргарита Попова, Величкият епископ Сионий, игумен на Троянския манастир, зам.-главният мюфтия Бирали Бирали и др.

Goran Blagoev

Авторът и водещ на „Вяра и общество“ Горан Благоев

Горан Благоев отправи своите благодарности към настоящия екип, както и към хората, които през годините са допринесли за това „Вяра и общество“ днес да е едно от най-обичаните предавания от по-взискателната ТВ аудитория.

Програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова изрази гордостта си, че „Вяра и общество“ е именно в ефира на Българската национална телевизия. Тя отбеляза колко е важно значението в една обществена телевизия на предаване, което говори по темите за вярата, защото „познавайки добре собствената си религия, не бихме отхвърлили религията на другия…“.

Музикален поздрав за юбилея отправиха певците от формация „Светоглас“ с прекрасни църковни песнопения, напомняйки и за наближаването на Рождество Христово.

Празничната вечер бе посветена и на две благотворителни каузи – кутия за дарения очакваше гостите с призив за подпомагане на кухни за социално слаби хора към църкви в Софийската епархия и за помощ на Столичната библиотека за осигуряването на нова православна литература.

P1050803

Формация „Светоглас“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Margarita Popova

Вицепрезидентът Маргарита Попова уважи празничното събитие

P1050806

 

 

 

 

 

 

 

 

P1050805

 

 

 

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...