Вярващи от София се поклониха пред частица от мощите на св. Мина



IMG_2609JPGДесетки духовници и миряни се включиха в литийното шествие с частица от мощите на свети Мина в навечерието на празника на светеца (11 ноември). Празничното шествие потегли от ул. „Орион“ и достигна до столичния храм „Св. Мина“ в кв. „Модерно предградие“.

От 17 ч. в храма започна и празничната вечерня, която бе предстоявана от Негово Преосвещенство Браницкия епископ Григорий.

Частицата от мощите на св. Мина е дарение за софийския храм от братята на монашеската килия на Каруля, Света гора. Светинята бе предадена на председателя на храма протойерей Серафим Петров и ще остане за съхранение и поклонение в столичната църква. От храмовото духовенство припомнят, че досега не е имало мощи на св. Мина за постоянно съхранение в България.

IMG_2707JPG

IMG_2685JPG

IMG_2804JPG

IMG_2872JPG

IMG_2968JPG

IMG_2932JPG

Снимки: Весела Игнатова, mitropolia-sofia.org

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...