В Бургас ще бъдат осветени бойни знамена


Източник: община Бургас

На 6 януари, Богоявление, от 11 ч. на пл. “Св. св. Кирил и Методий” в Бургас ще се организира Велик Богоявленски водосвет с освещаване и благославяне на представителни части родове войски от Бургаски гарнизон и техните бойни знамена.

 

По повод големия християнски празник Йордановден след празничната Богоявленска служба ще се проведе литийно шествие по ул. “Александровска”, ул. “Богориди”, Морска градина. Между 11.30 и 12.30 ч. на Моста ще бъде изпълнен ритуалът по хвърлянето в морето и спасяване на Светия кръст.

От 12,30 ч. пред паметника на Христо Ботев в Морската градина, Община Бургас организира поднасяне на венци и цветя по повод 129 години от рождението на големия български поет.

Поканват се всички обществени и политически организации, гражданите и гостите на Бургас на ритуалите.

С оглед да се избегнат нежеланите инциденти по време на християнския ритуал “Хвърляне в морето на Светия кръст”, на 6 януари няма да бъдат допуснати граждани на Моста от 09,00 до 12,30 ч. Община Бургас моли гражданите да наблюдават ритуала в близост до Моста.

Миналата година ритуалът на Моста бе отменен поради влошаване на метеорологичните условия и по препоръка на Морска администрация в Бургас, защото не можеше да се гарантира безопасността на участниците.

Уведомяват се желаещите да участват в ритуала, че записването ще се извършва на 6 януари от 10,30 до 11,30 ч. на Моста срещу лична карта и документ за медицински преглед. Непредставилите посочените документи няма да бъдат допуснати до участие в ритуала.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...