В Дупница ще отслужат благодарствен молебен за завръщането на медиците



Източник: Агенция Фокус

В петък, 27 юли, денят, когато Православната църква чества паметта на св. Пантeлеймон и на св. Седмочисленици ще бъде отслужен благодарствен молебен от свещенослужителите от Дупнишката духовна околия във връзка с освобождението на нашите медици, съобщиха от община Дупница.

“Наистина трябва да изкажем дълбока благодарност на всички, които помогнаха българите да се върнат на родна земя – държавници, адвокати, политици, правителствени и неправителствени организации, медии, на хората, които изразиха подкрепата си в митинги, шествия, молебени, в подписки и още хиляди други акции, част от които бяха и дупничани”, каза тази сутрин кметът Първан Дангов.

“Длъжни сме да отправим тази своя благодарност и към Бога, към Който отправяхме многобройни молитви за спасението на българките и разум и мъдрост на съдиите, за воля на политиците, за здравето на либийските деца”, каза още кметът Първан Дангов и припомни, че свети Панталеймон е покровителят на лечителите, тъй като самия той е бил лечител през първите векове на християнството.
Благодарственият молебен ще бъде отслужен след светата литургия в централния храм “Свети Георги Победоносец”. Там са отслужени множество молебни и литургии за здраве и благополучен изход на делото срещу Нася, Валентина, Снежана, Валя, Кристияна, Ашраф, докато те бяха в затвора в Либия.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...