В Международната седмица на брака две християнски семейства споделят своя опит



В броя за 8 февруари на предаването „Вяра и общество“ по БНТ1 ви предлагаме:

  • Има ли рецепта за щастлив брак? – ден след началото на Международната седмица на брака наши гости ще бъдат две християнски семейства – православно и евангелско. Това са сем. Надежда и Стефан Григорови и сем. Димитрина и Теодор Опренови. Те ще споделят своя опит като брачни двойки, а заедно с тях Горан Благоев ще търси отговор на въпроси, свързани с хармоничния брак; с брака, който устоява на предизвикателствата и с достойнствата, които християнството дава на един брак. Ще се опитаме да бъдем полезни на всички онези зрители, които се интересуват от ценностите на брака или още се колебаят да заживеят в брачно съжителство.
  • Възкресен блясък от Средновековието – в продължение на няколко месеца екипът ни проследи възстановявененото на един уникален паметник на православното изкуство – обковът на чудотворната икона на св. Богородица от манастира Косиница (дн. в Северна Гърция). Тази невероятна реликва вече е в експозицията на Музея за християнско изкуство – „Крипта” в София, а само зрителите на предаването ще научат историята на този обков, започнала в далечния ХІІІ век, неговото спасяване през Първата световна война и връщането му към нов живот в наши дни. Чуйте увлекателния разказ на изкуствоведа доц. Ралица Русева и реставратора Китан Китанов.
  • За лицемерното и истинското покаяние – разговор с архиепископ Христо Писаров от Вселенската църква на Христос по повод предстоящата Неделя на митаря и фарисея.    

Този брой на предаването се излъчва на живо, така че вашите въпроси към нашите събеседници по двете теми може да зададете предварително във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата ни в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175 – в събота до 13.00 ч.

Фейсбук страницата ни е активна и по време на директното ни излъчване, но за да получите отговор на интересуващия ви въпрос, желателно е да го зададете, преди да е приключил разговорът по темата.  

Очакваме ви, както обикновено по БНТ 1, и тази събота, 8 февруари от 14.00 ч.

Екипът на «Вяра и общество»

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...