В Община Враца назначиха специалист по вероизповеданията
 



От две седмици Община Враца има експерт  по вероизповеданията. Това е Галин Младенов, магистър-богослов. Младият  човек произхожда от семейство на свещеник. Според гласуваната на сесията на 25 март т. г. нова структура на общинската администрация – Враца, отдел "Култура  и  духовни дейности" се преименува от първи април в "Култура и вероизповедание", който е в ресора на заместник-кмета по социалните и хуманитарните дейности д-р Михаил Шарков.

Звеното е част от Дирекция "Образование, култура, вероизповедание и младежки дейности", в което за мястото на директор се проведе конкурс преди две седмици. Допуснати бяха петима кандидати, от които се явиха трима. Позицията бе  спечелена от Маринела Петкова.

Новите дейности ще дадат възможност на отговарящите за вероизповеданията служители да раздвижат нещата в тази сфера и да се учат на добри практики от други български градове. Врачани освен това се надяват новото звено да обърне внимание и на дейността на деструктивните секти от тоталитарен тип, които работят в града.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...