В Поморие започва Международният фестивал за православна музика „Света Богородица – Достойно есть”



Един от най-мащабните форуми за църковна музика отново ще събере в Поморие стотици талантливи изпълнители от България, Сърбия и Полша. Вече 19 години градът е домакин на Международния фестивал за православна музика „Света Богородица – Достойно есть”, провеждан под патронажа на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Началото на фестивала ще бъде дадено днес, 7 юни, от 17 часа с литийно шествие, което ще тръгне от началото на главната пешеходна улица, за да стигне до входа на храм „Свето Рождество Богородично”, където ще бъде отслужен водосвет.

В деня на официалното откриване в Поморие отново ще бъде посрещната чудотворната икона на Света Богодица „Достойно естъ”. Светинята се предоставя с разрешението на Светия Синод и благословията на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

В рамките на петте фестивални дни до 11 юни всеки ще има възможност да се докосне до лика на Божията майка и да се наслади на богата концертна програма.

Ще бъдат представени уникални солови и хорови изпълнения, като първият концерт ще започне в деня на откриването от 18 часа, в църквата „Свето Рождество Богородично”.

 

Източник: БНР

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...