В Сливен започна програмата „Коледа в затвора“



Източник: БНР

Организатор на програмата "Коледа в затвора" е Дружеството за религиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода. Събитията се провеждат за пети пореден път в Сливен. Новото тази година е включването на представления на два театъра – Държавен куклен театър-Сливен и младежкия театър "Пионер"-Враца.

В женския затвор в Сливен ще има авторска експозиция от рисувана коприна и сборна изложба с творби на лишени от свобода жени. Предвидени са също художествено и театрално ателие. В Бойчиновци, Северозападна България, ще бъде представено иконографско ателие, което се намира в поправителния дом.

В програмата е включен и концерт на формация "Еон".

В "Коледа в затвора" участват много съвременни художници, институции и музиканти. В затворите в Сливен, София, Бойчиновци са излагани картини на над 25 автори от България, Сърбия и Македония.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...