В Троянския манастир йеродякон Елисей бе ръкоположен в йеромонашески чин



На 23 май 2021 г., когато светата ни Църква отбеляза Четвъртата Неделя след Пасха – на Разслабления, духовна радост изпълни Троянската света обител.

С благословението на Светейшия Български патриарх Неофит и Светия Синод на родната ни Църква манастирския брат йеродякон Елисей бе ръкоположен в йеромонашески чин.

Светата литургия и ръкополжението на младия йеромонах бяха оглавени от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий – игумен на светата обител, който беше в съслужение с манастирските братя в свещен сан.

След светото тайнство на ръкополжението епископ Сионий поздрави йеромонах Елисей, като му пожела да напредва в духовния живот и му припомни високите отговорности на презвитерския сан.

Духовното тържество завърши с велегласно многолетие и сърдечни поздравления към йеромонах Елисей от събралия се богомолен народ.

 

Източник: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...