В храма „Света София“ бе отслужена заупокойна литургия в памет на дядо Йоан


Източник: Агенция Фокус

В столичния храм "Света София" бе отслужена заупокойна света литургия в памет на игумена на Рилския манастир Драговитийският епископ Йоан, който почина вчера.

Литургията бе отслужена от Негово преосвещенство Знеполският епископ Николай, протосингелът на Софийската света митрополия архимандрит Йоан, храмовото свещенство и свещеници от други столични църкви.

Към молитвеното присъствие се присъединиха и други епископи, архимандрити и свещеници на Българската православна църква, както и десетки богомолци, дошли да се поклонят пред паметта на дядо Йоан. В обедните часове тялото на игумена на Рилския манастир ще бъде пренесено в обителта, където приживе той е поискал да бъде погребан. Опелото ще бъде в манастира утре в 11 часа.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...