Георги Първанов: Държавата трябва да подкрепи патриотичния български бизнес



Източник:  Президентска пресслужба

„Много исторически обекти в България бяха събудени за нов живот именно защото патриотичният български бизнес има волята и готовността да застане зад подобни проекти, каза още президентът. Мисля, че държавата е длъжна да поощри подобно желание и готовност от страна на бизнеса”, заяви вчера президентът Георги Първанов на откриването на реставрираните стенописи в Боянската църква.

Пред журналисти държавният глава каза, че като историк и като българин се радва и е горд, че реставрацията е завършена за толкова кратко време и поздрави професор д-р Григорий Григоров и екипа му за свършената работа.

Много е важно да се подчертае силата на гражданското начало, добави президентът Първанов. По думите на държавния глава Боянската църква показва, че България има с какво да влезе в Европейския съюз и че е една от нациите, на чиято история се крепи днешната европейска цивилизация.

Това е един от най-силните ни аргументи за участие в Европейския съюз, макар и не единствен, смята президентът Първанов.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...