Георги Първанов положи втора президентска клетва в присъствието на патриарх Максим


Източник: News.bg

Малко след 9.30 на тържествено заседание в парламента – пред Евангелието и българския патриарх Максим, президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин се заклеха за началото на втория си мандат.

Пред изпълнената с депутати аудитория – в присъствието на патриарха, който въпреки недоброто здравословно състояние бе в залата, на правителството, висшите ни магистрати и дипломатическия корпус – Георги Първанов и Ангел Марин произнесоха клетвените слова:

Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа.

Двамата подписаха клетвената декларация, след което целунаха ръка на българския патриарх и положеното на парламентарната трибуна Евангелие.

Веднага след това Георги Първанов започна своето слово пред депутатите.

То се очаква с голям интерес, тъй като ще е програмно за идните 5 години на президентската институция.

Давам си сметка, заяви в началото държавният глава, че за първи път президент печели втори мандат в мажоритарни избори.

Първанов подчерта също така, че влизането ни в Европейския съюз налага преосмисляне на традиционните послания, които президентите са правили досега.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...