ГЕРБ отложи ратификацията на Истанбулската конвенция



Ратификацията на Истанбулската конвенция се отлага. Това стана ясно от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. От партията ще организират широк дебат по темата с участието на Светия Синод, академичната общност и гражданските организации.

На пресконференция на парламентарната група на ГЕРБ председателят на групата Цветан Цветанов обясни, че първо ще се организира широк дебат по темата и след това ще се премине към гласуване на документа.

„Ние ще направим всичко възможно в тези седмици да проведем допълнителен дебат с академичната общност, с неправителствените организации, с експерти, за да може да разясним всичко, което е свързано с целите на Истанбулската конвенция и възможностите, които дава тя“, посочи Цветанов.

„В момента върви процедурата по ратификацията на един документ, който ще подобри интегрирания подход, взаимодействието между всички институции, които имат пряко отношение и това е надграждане на досегашните мерки за борба срещу домашното насилие срещу жените и децата и съответната информираност, която трябва да има обществото. От тази гледна точка ние ще направим всичко възможно това да се случи в този дебат, а колко ще бъде времето, убеден съм, че в председателството на България е съвсем закономерно да приемем Истанбулската конвенция, но ще направим необходимия интензивен дебат с всички заинтересовани страни, защото трябва да има прозрачност при гласуването, но най-важното е да има информираност, за което медиите, се надявам, че ще участват активно в този процес“, допълни той.

Източник: Dariknews.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...