Гледат мярката на свещеника обвинен в блудство



Източник:  DarikNews.bg

55-годишният свещеник от Първомай Емил Мильонов, който бе задържан за блудство с две непълнолетни момичета, е подал молба в съда за промяна на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Той сочи като основание за искането си влошено здравословно състояние.

Първомайският районен съд е отхвърлил молбата му, за това той обжалва отказа пред Окръжен съд Пловдив. Мярката за неотклонение ще бъде разгледана в 16 часа.
В началото на май свещеникът, беше арестуван за блудство с две 13- годишни ученички.
Отецът отрича да е извършил престъпленията в които е обвинен, а при предишното гледане на мярката му за неотклонение в Пловдивския окръжен съд анатемоса журналистите, отразяващи процеса.
Според Наказателния кодекс отецът може да бъде осъден на лишаване от свобода до 6 години за блудство, но не се предвижда освобождаването му от длъжност като свещеник.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...