Гръцкият министър на образованието и религиозните въпроси ще се срещне със Стефан Данаилов


Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще има днес работен обяд с гръцкия министър на националното образование и религиозните въпроси Мариета Янаку, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Министър Янаку е на двудневно официално посещение в България по покана на вицепремиера и министър на образованието и науката Даниел Вълчев.

По време на срещата двамата министри ще разговарят за перспективите пред културното сътрудничество между България и Гърция. Изключително активните и плодотворни връзки в областта на културата между двете държави са предпоставка за откриване на културни центрове, които ще дадат възможност за изучаване на езика и културното наследство на другата страна.

Предмет на разговорите са и туристически маршрути, включващи посещения на свети места в България и Гърция, както и сътрудничеството при опазването на паметниците на културата и възможностите за подпомагане реставрационните дейности на част от Зографския манастир в Атон.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...