Гръцкият патролог протопр. проф. Теодор Зисис ще изнесе беседа на тема „Православието днес“ в София



Protopr. Theodoros ZisisНа 18 май (сряда) от 18,30 ч. ще се проведе беседа на тема „Православието днес“ ще се проведе в залата на Софийска св. митрополия (ул. „Калоян“ 7, ет. 1). Гост-лектор ще бъде проф. протопрезвитер Теодор Зисис, патролог и почетен професор на Аристотелевия Университет – Солун.

Заедно с протопрезвитер Теодор Зисис на беседата ще присъстват и протопрезвитер Матеос Вулканеску, отговарящ за междуправославните връзки в Пирейска св. митрополия – Еладска Архиепископия, архим. Павел Димитриакопулос, антисектантски отдел на Пирейска св. митрополия, и монах Серафим Зисис – богослов, подвизаващ се в манастира „Пантократор”, Мелисохори, Северна Гърция.

Гръцката делегация е у нас по покана на Ловчанския митрополит Гавриил и с благословението на Пирейския митрополит Серафим.

Протопр. проф. Теодор Зисис е един от най-големите съвременни богослови и професори по патрология, активно преподаващ и днес в отделението по пастирско и социално богословие в Богословския факултет на Солунския университет.

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...