Даниел Вълчев награди директори на училища с наградата „Св. Иван Рилски“



Източник: Actualno.com

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев награди трима директори на училища с годишната награда на Министерството на образованието и науката "Свети Иван Рилски" за принос в развитието на българското училище.
Награждаването стана в рамките на ученически поход до гроба на Свети Иван Рилски.

Отличените директори са Марийка Георгиева от Варна, Динко Христов от Разград и Милчо Савов от Велико Търново.
Походът се организира от МОН за втора година и е посветен на днешния празник на Светите братя Кирил и Методий. В него участваха около 300 ученици от Пазарджик, Перник, Сандански и Якоруда.

Походът започна с молебен в Рилския манастир, отслужен от игумена на обителта, от епископ Евлогий и от монаси. На него беше осветена икона на Светите братя Кирил и Методий, която беше носена начело на днешния поход. Иконата ще бъде носена и на ученическия парад на 24 май.
Днешният ученически поход премина и през параклиса на Свети Иван Рилски и през пещерата, в която е живял светецът.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...