Двама духовници от Сърбия ще гостуват в София за премиерата на книгата „Църквата в съвременния свят“



Двама сръбски свещеници и преподаватели от Православния богословски факултет на Белградския университет ще бъдат специалните гости на премиерата на българското издание на книгата „Църквата в съвременния свят" на големия сръбски богослов прот. Радован Бигович.

Освен от гостите от Сърбия – свещ. Александър Джаковац и свещ. Вукашин Миличевич, които ще споделят впечатления за творчеството и личността на о. Радован Бигович, книгата ще бъде представена и от доц. д-р Свилен Тутеков – богослов и преводач на българското издание.

„Постмодерният „клуб на себичните" (на надменните, ненаситните, алчните, себелюбивите) превръща дори Бога в „пазарен продукт", който се предлага и приспособява за нуждите на клиентите. „Гладните в изобилието" измерват църковната вяра според това, което тя прави за човека (за нацията, за партията, за държавата, за света), а не според това, което тя е. За християнската вяра обаче е по-важно да бъдеш отколкото да имаш", пише покойният отец Радован Бигович в последната си книга.

„Църквата в съвременния свят", издание на ИК „Омофор", включва множество актуални и чувствителни за днешния вярващ човек теми, сред които: ролята на Православната църква в Европа, християните и политическият активизъм, Църква и екология, Църква и наука и мн. др.

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 25 юни (вторник), 18 ч.

За потребителите на Фейсбук – потвърдете участие от този линк >>>

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...