Двама свещеници от столичния храм „“Въздвижение на св. Кръст Господен“ получиха офикията „протойерей“



На днешния 1 август, когато Православната църква чества произхождението (изнасяне) на св. Кръст Господен, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, оглави тържествена света Литургия в столичния храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“ в съслужение с храмовото духовенство и столични свещеници.

С благословението на Негово Светейшество, в празничния ден с офикията „протойерей“ бяха отличени отците Божидар Маринов и Константин Цанков, а за дякон бе ръкоположен Цветан Велинов от Елин Пелин.

Преди да бъдат назначени на енорийско служение в открития преди по-малко от година храм „Въздвижение на Светия Кръст Господен“ в кв. Лозенец, отец Божидар и отец Константин служеха дълги години като ефимерии и преподаватели в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Те останаха в сърцата на учениците си като най-обичани и благи учители и духовни наставници. Идвайки в новия храм, двамата духовници пренесоха със себе си решимостта си за активен енорийски живот и разбирането за силата на личния пример в духовното възрастване за всеки вярващ.

Екипът на Православие.БГ честити офикията на двамата достойни протойереи и им пожелава още дълги години благодатно служение!

Снимки: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...