Детският секс туризъм – България и Румъния са предпочитаните дестинации?


Източник: Днес.БГ

Бизнесът със сексуални услуги, предлагани от деца в Европа процъфтява най-много по българското и румънското Черноморие, твърди Астрид Винклер от австрийската организация за защита на децата ECPAT. По данни на ECPAT приходите от използването на непълнолетни за сексуални услуги надвишават тези, реализирани от търговията с наркотици. Според данни на УНИЦЕФ около 2 милиона деца и младежи по света са принудени да се изхранват чрез предлагането на сексуални услуги.

България и Румъния са честа дестинация за граждани на Австрия, които търсят подобен род услуги. Над 4500 туристи, 90% от които мъже, посещават Черноморието с такава цел, смята Винклер.

“В страните, където туризмът се развива с изключителни темпове без взетите за това необходими мерки, се забелязва тенденция на силно развитие на секс-туризма. От правозащитната организация съобщиха, че по-голямата част от публичните домове привличат вероятно малолетните с предложение за сериозна работа, след което децата биват принуждавани да проституират.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...