Детски конкурс за Рождество обявява църковното настоятелство на столичния храм „Въздвижение на св. Кръст Господен“



Детският конкурс „Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!” се провежда с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит, с любезното съдействие на Софийската св. митрополия и РУО София-град.

Организатор на конкурса е църковното настоятелство на православния храм “Въздвижение на св. Кръст Господен“ и сдружение „Св. Иван Рилски”.

В конкурса могат да участват деца и подрастващи от всички училищни степени и от детските градини.

Неговата основна цел е да насочи вниманието на подрастващите към смисъла и посланията на празника Рождество Христово – духовните му и морални ценности. Участниците да се насочат не към комерсиалната нагласа и магическите действия, съпровождащи подготовката на празника, а да открият в Рождественския благослов на ангелската песен колко много нашият размирен свят, изпълнен със скръб и страдания, се нуждае от мир и разбирателство.

Да се стимулира фантазията и творческото мислене на участниците, за да претворят своите познания в оригинални решения на зададените теми.

Ученическите вестници ще публикуват в своите издания най-добрите изяви на съучениците си.

Участниците могат да подготвят и представят по избор:

Художествени текстове – есе, приказка, импресия, стихове;

Рождественска картичка – създаване на поздравителна картичка за светлия празник в електронен вариант или на хартиен носител;

Мултимедия – създаване на клипове и презентации, посветени на празника.

Срок за изпращане на творбите – 18 декември 2017 г.

Готовите творби да се представят в храм “Въздвижение на св. Кръст Господен“ (бул. „Джеймс Баучер” , кв. Лозенец, местността Кръста).

Мултимедийните материали и електронните картички да се изпращат на електронна поща: konkurs_rojdestvo2017@abv.bg

Всеки конкурсен материал трябва да се придружава от: 1. ДЕКЛАРАЦИЯ за знание и съгласие.
2.КАРТА ЗА УЧАСТИЕ

Заключителното тържество за награждаване на отличените участници ще се проведе с любезното съдействие на Съюза на българските журналисти (СБЖ) на 21 декември 2017 г. от 14 ч. в залата на съюза на ул. Граф Игнатиев 4.

За допълнителна информация: Стефка Мечкарова, телефон: 028462654.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...