Детски фестивал за православни песнопения се открива през май



festivalЗа пети пореден път в столицата ще се проведе Детският фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!“ под мотото „Оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене“ (Мат. 19:14).

Организатор е фондация „Дарби“, съвместно с църковното настоятелство на столичния храм „Св. Параскева“. През годините фестивалът получи подкрепата на: Светия Синод на БПЦ, Софийската света митрополия, Министерството на образованието, Министерството на културата, Столичната община, РИО София-град, както и на частни спомоществуватели, които подпомагат реализацията му. Фестивалът предоставя възможност на участниците да се докоснат до етическата и естетическа сила на църковните песнопения, да създадат нови контакти, да обменят идеи.

Откриването на фестивала ще се състои на 11 май 2013 г. в софийския храм „Св. Параскева“ от 10 ч. с тържествена света Литургия. Програмата включва: от 10.30 ч. до 16.30 ч. – изпълнение на хорови състави, от 16.30 ч. – награждаване на участниците и закриване на фестивала.

Организаторите отправят покана към ученици, учители и родители да присъстват на Петия детски фестивал за православни църковни песнопения.

Снимка: Весела Игнатова, www.bg-patriarshia.bg.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...