Деца събират средства за възстановяване на храм



RuseInfo.net, Мартин Иванов

По повод 21 ноември – Ден на християнското семейство и православната младеж, Община Русе, Русенската митрополия и сдружението „Филантроп” организират в сряда, 21.11.2007 г., от 18.00 ч. в Пленарна зала на Община Русе благотворителен концерт, средствата от който ще бъдат дарени за възстановяването на църквата „Всех святих”.

В концерта ще участват ученици от І до ХІІ клас от групи по религия, деца от ЦДГ „Пинокио”, детска вокална група при ОУ „Иван Вазов”, фолклорен ансамбъл „Кукери” и други. За първи път русенски деца събират средства за възстановяването на православен храм. Инициативата се осъществява в юбилейната десета година от въвеждането на учебния предмет „Религия” в съвременното българско училище.

С това събитие стартира съвместен социално-педагогически проект на Русенска митрополия и Многопрофилната болница за активно лечение – Русе, подкрепен и финансиран от австрийската фондация „Pro Oriente”. Проектът се нарича ”Другите наши деца” и ще обхване момчета и момичета от домовете „Св. Димитрий Басарбовски”, „Райна Гатева”, както и от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Той се осъществява по инициатива на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит, който ще благослови стартирането му по време на благотворителния концерт по повод на празника.

Главната цел на проекта е насърчаването на развитието на личността и способността за социализация на деца и младежи в неравностойно социално положение в духа на християнските ценности, за да им се даде възможността за един по-добър и улеснен достъп в обществото и при избора на бъдеща професия.

Младите хора ще посещават болничния храм „Св. Василий Велики”, ще се срещат с представители на различни професионални общности, ще се запознават с православната традиция, ще участват в подготовката на Рождественските тържества, ще ходят на екскурзии и още много други интересни образователно-развлекателни дейности.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...