Директорът на мюсюлманското училище покани християни на Ифтар



Източник: в-к Бряг

Вечеря Ифтар даде в петък вечер директорът на Средното мюсюлманско общообразователно училище Севгин Карани за хора, с които през годината са работили. Тържеството е по случай наближаващия край на месеца Рамазан, в който мюсюлманитe постят.

Гости на тържеството, което се състоя в ресторант “Кенор”, бяха зам.-областният управител Баки Солак, отец Стефан, отец Добромир, районният мюфтия Мехмед Аля, лидерът на ДПС в региона Ферихан Ахмедова, представители на Инспектората по образование, водени от Милен Бъчваров, специалистката от музея Теодора Бакърджиева. Тази вечер е нещо традиционно за месеца Рамазан. Канейки и християни да споделят нашата трапеза, ние показваме нашата толерантност, каза пред “Бряг” домакинът Севгин Карани. В края на вечерта всеки гост си тръгна с малък дар от Карани – брошура за исляма, показваща основните ценности на религията.

Вчера беше последният ден от месец Рамазан, а днес рано сутринта с празнична молитва мюсюлманите започват тридневните тържества на Рамазан Байрам. Церемонии ще има и в двете джамии, каза Карани, който е и единият от имамите на града.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...