Днес се състои церемонията по ръкополагане на новия игумен на Рилския манастир



Източник: агенция Фокус

Негово Високо Преосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил ръководи тържествената служба по въдворяване в длъжност на новия игумен на Рилския манастир Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий.

На тържествената церемония присъстват висши духовници, възпитаници на Пловдивската семинария, чиито ректор бе Адрианополският епископ Евлогий. Сред гостите са народни представители, духовници от региона и много миряни.

Церемонията по ръкополагане на новия игумен на Рилския манастир започна в 10 часа в Рилската света обител. Новият игумен бе избран да поеме поста на заседание на Светия синод на Българската православна църква на 17 ноември 2005. 

"Негово Преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий винаги е отстоявал църковните интереси и като ректор на Пловдивската семинария и като председател на комисията по религия към Министерството на образованието и науката" – това заяви за радио “Фокус” – Пирин Никола Петков, член на комисията по религия към образователното министерство.

Според Петков изборът на епископ Евлогий за игумен на Рилската света обител е очакван. Той е тясно свързан с манастира, тъй като оттам започва монашеският му живот.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...