Днес стартира Седмицата на брака у нас



Поредица от разнообразни събития очакват двойките по време на Седмицата на брака, която ще се проведе от 7 до 14 февруари за осма поредна година у нас.

Специалисти в сферата на семейното здраве, неправителствени организации, медицински центрове, спортна школа, хора на изкуството, бизнес-предприемачи и представители на вероизповедания се включиха в подкрепа на семейството, в отговор на апела на Седмицата на брака тази година: “Да направим нещо за брака и семейството!”.

Много от събитията са безплатни, с практическа насоченост. Те целят да помогнат на двойките да подобрят уменията си за комуникация и решаване на конфликти, справяне със стреса, да разберат жизнените цикли, през които минават като семейство, как да избегнат прекомерната зависимост и отчуждението и др. На 10 и 14 февруари двойките ще могат да се насладят на музикални вечери в Salted Cafe в столицата. Повече информация за събитията и предложенията на бизнеса може да бъде намерена на сайта и на фейсбук страницата на инициативата.

На 9 февруари ще бъдат обявени победителите в конкурса на Седмица на брака 2019 “Най-ценната подкрепа от моя/та съпруг/а”, по време на третото издание на Училище за успешен брак. “15 истории, 15 човешки съдби, които са различни, но си приличат в едно. Във всяка от тях има любов, приятелство, грижа, състрадание и най-важното взаимно доверие и стремеж да се помогне на любимия човек с цената на всичко,” Наградата на конкурса на двойките победители ще връчат Владо и Мая Николови и Стоян и Снежина Георгиеви, които също са част от журито.

Седмицата на брака дава възможност на брачните двойки да усвоят практически умения, които да направят брака още по-добър, като се включат в предизвикателствата на инициативата. Тази година те са насочени да помогнат на двойките да задълбочат приятелството и близостта помежду си. Подготвени от специалисти в сферата на семейното здраве, те целят да вдъхновят и предизвикат двойките да отделят качествено време един за друг. Всеки, който се абонира, може да ги получава безплатно всяка година, от 7 до 14 февруари, на електронната си поща.

Седмицата на брака има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и традиционните семейни ценности и да помогне на двойките по пътя им към изграждане на успешен брак. Тя е вдъхновена и е част от Международната седмица на брака, която се провежда ежегодно от 7 до 14 февруари в 26 страни по света.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...