Доброволно кръводаряване пред столични храмове за Цветница



На 17 април, когато Православната църква чества големия християнски празник Вход Господен в Йерусалим – Цветница, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит пред четири столични храма ще бъде извършена традиционната кампания по доброволно кръводаряване.

Човеколюбивата акция ще се извърши пред митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“, храм „Свети Седмочисленици“, храм „Рождество Христово“ в жк. „Младост“, и храм „Покров Богородичен“. Организатор е Националният център по трансфузионна хематология в гр. София.

„Даряването на кръв в помощ на болните и пострадалите е израз на най-искрено човеколюбие и братолюбие, изцяло в духа на православната традиция. Националният център по трансфузионна хематология, като специализиран орган на Министерство на здравеопазването на Република България изпълнява отговорната задача да взема, диагностицира, преработва и осигурява необходимите количества кръв и кръвни съставки за лечение на пациенти от цялата страна“ – споделя д-р Николай Николов, директор на НЦТХ.

 

Източник: Софийска света митрополия

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...