Доброволци дариха кръв край храма „Св. Александър Невски”



Фокус

36 души дариха кръв на площада пред храма „Св. Александър Невски” във временния пункт за кръводаряване.

Това каза д-р Румен Попов, началник на Военния кръвен център и ръководител на лекарския екип. Кампанията по кръводаряване продължи пет часа.
“Гражданите днес показаха голяма активност, моите очаквания бяха за по-малко кръводарители”, каза д-р Попов. По думите му точното количество дарена кръв ще стане ясно утре, тъй като тепърва предстои обработването й.
“Въпреки добрите резултати, дареното количество никога не е достатъчно, тъй като много хора се нуждаят от кръвопреливане. Ако има повече хора като тези, които дариха днес кръв, би било добре”, каза още д-р Румен Попов.
Инициативата за кръводаряване се органицира от Министерството на здравеопазването, Националният център по хематология и трансфузиология, Български червен кръст и със съдействието на Светия Синод на Българската православна църква по случай днешния голям християнски празник.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...