Документалният филм „Светителят хирург“ ще бъде представен и пред софийска публика



След премиерата си в Пловдив, която се състоя на 11 февруари тази година, новият документален филм „Светителят хирург“ на журналиста Ангел Бончев ще бъде представен и в София.

Инициатори на премиерната прожекция в столицата са Информационно-просветният и катехизаторски отдел на Софийската света митрополия и Руският културно-информационен център, с благословението на патриарх Неофит. Филмът е създаден с благословението на Пловдивския митрополит Николай, а продуцент е Пловдивската православна телевизия.

Във филма зрителят ще чуе разказите на двама живи роднини на светеца, които споделят спомени за него, както и свидетелства за чудотворни изцеления след поклонение пред мощите на светеца, включително и личните истории на двама вярващи, убедени, че чудото в техния живот се е случило именно по молитвите на св. Лука. В лентата е включен и разказът на вече покойната монахиня Анна, която е била кръстена лично от светеца във времената на войнстващ атеизъм. Филмът показва и архивни кадри, сред които и на самия православен светител (видео и снимки).

Прожекцията ще се състои на 24 февруари (петък) от 17:30 ч. в Руския културно-информационен център (ул. Шипка 34). Входът е свободен.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...