Документалният филм „Светителят хирург“ ще бъде представен в Асеновград



Българският документален филм „Светителят хирург“, посветен на живота на свети Лука Войно-Ясенецки, ще бъде представен в Асеновград. Прожекцията ще открие Майските културни празници на града на празника Преполовение (който винаги се пада в сряда, 25 дни след Великден) – на 10 май от 19 ч. в залата на читалище „Родолюбие“.

Всички, работили по „Светителят хирург“, са от Асеновград, затова и според автора – журналиста Ангел Бончев, срещата с асеновградската публика ще бъде изключително емоционална. В града има около 100 православни храма, а в неговата околност се намират пет от големите български манастири.

Екипът на филма държи на обещанието си прожекциите из България винаги да са безплатни, за да може посланието на словото и делото на свети Лука да достигне до всеки, който би искал да се докосне до него.

Хирургът Лука Войно-Ясенецки е сред най-почитаните православни светци на ХХ век (архиепископ, изповедник, мъченик и безсребреник).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...