Дядо Добри навършва 101 години



Film_Dyado DobriЧестит рожден ден на дядо Добри, който на днешния ден – празника в чест на св. пророк Илия, навършва 101 години! След като бе признат преди няколко години за най-големия частен дарител на патриаршеската катедрала “Свети Александър Невски”, стана ясно, че той продължава и през тази година да бъде благодетел на православните храмове със събрани от него средства – с дарение от 12 хиляди лева той подкрепя строежа на църква на гара Елин Пелин.

Известно е, че продуцентски екип от България, Германия и САЩ посвети документален филм на дядо Добри със заглавието „The Silent Angel“ („Мълчаливият ангел“).

Филмът ще се появи по кината в България в края на лятото или в началото на есента. Режисьор е пазарджишкият музикант и филмов продуцент Недялко Алипиев (Неди Джон Крос). „В началото дядо Добри изобщо не искаше да се снима филм за него. Сигурно усети, че желаем това със сърце, а не от корист, и започна да говори с нас. С часове ни е разкривал истини, които са трудни за разбиране и проумяване. Господ ми помогна да мога да ги запиша и дай Боже хората да ги разберат„, споделя режисьорът в интервю за вестник „168 часа“.

„Мълчаливият ангел“ ще се бори за наградата „Оскар“ за най-добра документалистика, ще участва и във фестивала в Кан.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...