Дядо Добри от Байлово с над 67 хиляди симпатии в Интернет след репортаж на „Вяра и общество”



В последния ни брой за годината, поради огромния зрителски интерес, отново ще ви срещнем с добрия дядо Добри от Байлово. За него ви разказахме в предаването от 27.11.2010 г., когато излъчихме репортаж за състоянието на стенописите в катедралния храм „Св. Ал. Невски” – оказа се, че най-щедрият дарител на храма от десетилетия насам е бедният 96-годишен дядо Добри, който през миналата година е дарил на катедралата 35 700 лв., събрани левче по левче от „просия”.

Този репортаж, качен в Интернет от нашия зрител Нико Стоянов, досега е гледан повече от 67 хиляди пъти. На какво се дължи този неочакван интерес към вярата, особено сред младите хора – за това ще разговаряме с Пламен Сивов, редактор в сайта „Православие.БГ” – друг симпатизант на предаването, на когото също дължим популяризирането на материала за дядо Добри в Интернет.

От същия брой ще научите и защо текстът на народната песен „Замъчи се Божа майка от Игнажден до Коледа” противоречи на църковното схващане за Пресвета Богородица.

Тази събота (18 декември) „Вяра и общество” се излъчва по БНТ 1 от 10.30 часа. Излъчването по БНТ САТ е в неделя (19декември) от 10.00 ч., с повторение – от 4.50 ч. сутринта на 20 декември.

От 18 декември на обяд може да ни гледате и на електронния адрес на Българската национална телевизия – www.bnt.bg – на страниците на „БНТ Продукции" в раздел „Религия и История".

Екипът на „Вяра и общество” пожелава на всички свои зрители благословени Рождественски празници, изпълнени с благодатен мир и искрена любов в душите.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...