Евангелието от Марк – мултимедийна презентация през Седмицата на православната книга


"Евангелието на Живота" – така е озаглавен мултимедийният продукт, който представя Евангелието от Марк. Той ще бъде показан в първия ден от Седмицата на православната книга във Варна. Проектът се реализира с благословията на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил и кореспондира с темата на тазгодишния форум: „Православната духовност в съвременния свят”.

„Презентацията има ясно изразен мисионерски характер. Тя е насочена към съвременните хора и е приспособена към техния начин на възприемане на света – оформен от реклами, билбордове, електронни средства за масова информация и комуникация. Младите хора са особено податливи на тяхното влияние. Презентацията придава на Свещеното писание достъпна форма, привлекателна за тях. Целта е да се провокира интересът на младите към Евангелието, тъй като то пряко засяга техния забързан и тревожен живот”, споделят авторите на проекта от Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”.

Представянето на евангелския текст посредством съвременните мултимедийни технологии не отменя необходимостта от четенето му, категорични са организаторите. През Седмицата на православната книга Евангелието от Марк ще бъде предоставено за четене на всеки, който се е запознал с мултимедийната му версия.

Мултимедийният проект ще бъде представен на 15 май 2006 от 18 ч. в Духовно-просветен център към храм „Св. Архангел Михаил”, гр. Варна.

повече за Седмицата

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...