Експерти: Всяко училище само да решава за религиозните символи



Източник: в. Дума, бр. 192

Всяко училище да запише в правилника си възможностите за демонстриране на религиозни символи от учениците, предложиха вчера проф. Толя Стоицова, зам.-директор на Института по психология при БАН, и доц. Татяна Дронзина, преподавател по политология в Софийския университет по време на дискусия в БТА.

Всяка държава е решила този проблем по различен начин и не бива ние да вземем чужд модел и направо да го приложим у нас, категорична бе доц. Дронзина. Според нея не е редно подобен въпрос да се решава само от държвата, а би трябвало да се вземе мнението и на родителите. Преговори задължително трябва да има и при тях трябва да се вземат предвид регионалните особености. Една е ситуацията в школата в София, друга е в Кърджали и Смолян, каза още доц. Стоицова. Тя е на мнение, че възрастта на ученика също е определящ фактор при решаването дали може да се показват религиозни символи на публични места, каквито са училищата.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...

2 Отговори

  1. VAN каза:

    В свободна и демократична страна сме.Не бива да се месим и още повече пък да пречим, на хора, които искат да спазват традициите на вярата си.

  2. VAN каза:

    В свободна и демократична страна сме.Не бива да се месим и още повече пък да пречим, на хора, които искат да спазват традициите на вярата си.