Експрес: Мистерия с парите от чудотворните икони


Източник:  Агенция Фокус

Само 14 хиляди лева са се събрали в касата на патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" за седмицата, през която трите чудотворни икони на Света Богородица от Рилския, Троянския и Бачковския манастири, бяха изложени за поклонение в храма, научи "Експрес".

Сумата бе оповестена от домакина на храма Стефан Калайджиев.

Според запознати с църковните дела обаче парите били доста повече, защото за шестте дни, през които те бяха изложени, през църквата са преминали над 150 000 християни.

"Човек да беше оставил средно по петдесет стотинки, сумата щеше да е 75 хиляди лева, за какви 14 хиляди говорят тези настоятели?", допълват те.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...