Елисавета Миленова: Рождението е тайнство на вечното битие и вечната надежда


Я более всех на молодость надеюсь, ибо она исполнена исканием правды…

(Ф. М. Достоевски)

В навечерието на Светлия Християнски Празник – Рождество Христово сиянието на Витлеемската звезда залива с благодатните си лъчи целия човешки род.

Две хиляди и седем години след Неговото рождение, тези, в името на чието спасение Той жертва живота си, все още не са доказали, че заслужават страданията Му.

Всеобхватната любов към ближния и враговете се отдалечава в необозримото бъдеще. Сякаш много по-близка изглежда мечтата за преминаващата през иглени уши камила.

Нека в Святата нощ вдигнем взора си към небесата и потърсим Божествената светлина. Нека надникнем в душите си, там някъде зад всичко земно и тленно блещука искрата вдъхната ни от нашия Създател. Не позволявайте да изгасне! Тя е всичко, което можем да отнесем със себе си в света на Бъдещето.

Във витлеемските ясли се роди Истината и Любовта. Рождението е тайнство на вечното битие и вечната Надежда.

Честито Рождество Христово и многая лета!

Елисавета Миленова, представител за България
на МОФ „Единство на православните народи”

член на Духовно-надзорния съвет на Православие БГ

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...