Забравеният ден на майката



И още: изповедта на един бивш мюсюлманин, който прие християнството тази събота във „Вяра и общество” 

В този брой ви предлагаме:

  • Защо не празнуваме Благовещение като ден на жената и майката? Защо този празник сякаш е забравен; има ли натрупани стерeотипи по отношение на женския празник в женския месец и чувства ли се подценена жената в християнството? На  Благовещение разговаряме за християнския дух на майчинството и за почитта към него с писателя Емилия Дворянова и журналиста от БНР Анна-Мария Кръстева.
  • Чудеса на вярата – как един мюсюлманин от Иран стана християнин в България? Кой му помогна? Защо една малка християнска общност помага на нуждаещите се, без разлика от тяхната вяра и етнос? Вижте един вълнуващ разказ за дейността на Социално-просветния център на Първа Евангелска баптистка църква в София. 
  • Религия, която убива… – кои учения манипулират, спекулират с доверието на последователите си и дори може да ги подтикнат да прекрачат границите на живота? Кои са тоталитарните секти? Има ли разлика между един сектантски лидер и православен свещеник, които се държи като „гуру”? И още – за нишите и пътищата на сектанската инвазия ще научите от разговора с автора на едно от най-задълбочените изследвания за сектите, които погубват душите. Разговор с проф. Александър Дворкин, автор на книгата „Сектознание“ и Пламен Сивов от Фондация „Покров Богородичен”.
  • «Колкото е възможно, правете добро» – посланията на св. Йоан Лествичник в навечерието на четвъртата неделя от Великия пост. 

Гледайте ни тази събота. Започваме точно в 17.00 ч. 

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...