Задават се „Павел, Апостол Христов“ и продължение на „Страстите Христови“



Кадър от новия филм „Павел, Апостол Христов“

Новините от Холивуд очертават филмова пролет, посветена на библейската тематика.

Американският актьор Джим Кавийзъл, който изигра Спасителя в емблематичния филм „Страстите Христови“ на Мел Гибсън, е част от актьорския състав на новата библейска драма „Павел, Апостол Христов“, разкриваща завладяващата история на великия апостол, учител и проповедник на езичниците.

Режисьор на филма е Андрю Хайeт, а в ролята на апостол Павел влизат Джеймс Фолкнър и Йоргос Карамихос (в ролята на Савел преди да приеме християнството), самият Джим Кавийзъл влиза в образа на свети Лука, участват още Оливие Мартинес, Джоан Уоли и др.

Амбицията на режисьора е да представи новозаветния разказ за пътя на св. ап. Павел като разтърсваща история за вътрешното преобръщане на човека – от гонител на християните до един от най-верните Христови следовници и проповедници на Благовестието, загинал мъченически за вярата.

Световната премиера на филма ще бъде на 28 март, в навечерието на Великден.

В интервю за USA Today по повод новия филм за апостол Павел, Джим Кавийзъл потвърди и още една дългоочаквана новина – че се подготвя продължение на „Страстите Христови“ с работното заглавие „Възкресение“ и че той ще бъде участник в него. „Има неща, които не мога да споделя, но зрителите ще бъдат шокирани. Ще бъде велико, само имайте търпение“. В разговора пред медията той допълва още, че не би могъл да предвиди как Мел Гибсън ще подходи към новия филм, но той „ще бъде най-големият в историята“.

Известно е, че сценарият на „Страстите Христови: Възкресението“ се пише от Рандъл Уолъс, който е сценарист и на „Смело сърце“. Все още не е потвърдено дали самият Мел Гибсън ще бъде режисьор на филма, или само негов продуцент. Преди време той отбеляза единствено, че това няма да бъде последователен хронологичен разказ на дните и събитията след Христовото Възкресение.

Руни Мара в ролята на св. Мария Магдалена

Също тази пролет (за 16 март във Великобритания) е планирана премиерата на още една драма, посветена на емблематична личност от Новия Завет – св. Мария Магдалена. Главната роля е поверена на Руни Мара, Хоакин Финикс пък влиза в ролята на Иисус Христос, Чуетел Еджиофор е в образа на апостол Петър, а Тахар Рахим играе Юда Искариотски. Режисьор е австралиецът Гарт Дейвис („Лъв: Стъпки към дома“, 2016).

Както самият екип на филма декларира, намерението е да се представи „автентичен портрет на една от най-загадъчните и може би найнеразбрани духовни фигури в историята на човечеството“.

Дали от перспективата на вярващи хора бихме препоръчали новите филмови интерпретации, посветени на св. апостол Павел и на св. равноапостолна Мария Магдалена, предстои тепърва да разберем…

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...