Заловиха мнима игуменка при опит за измама в Габрово



Източник: БГ Фактор

Заловиха мнима игуменка при опит за измама в Габрово, съобщиха от пресцентъра на полицията. На 09.10.2007 г. в сектор "Икономическа полиция" при ОДП-Габрово е получен сигнал от собственик на местна фирма, че непозната жена се свързала с него по телефона, представила се за игуменка на манастир и поискала от него да направи парично дарение за лечението на болна жена.

На уговорената среща във фирмения офис, в присъствието на служители от сектора, се явила облечена като монахиня жена, която заявила, че служи в манастир в София и че набира парични помощи.

Същата съобщила, че е изгубила документите си за самоличност и посочила имена, за които при последвалата проверка е установено, че се отнасят за лице, с което “монахинята” има съмнителна прилика.

Жената е задържана за срок от 24 часа.

Установена е истинската й самоличност – Ю. К., 53-годишна от София, както и че е обявена за общодържавно издирване като беглец от затвора в Сливен, тъй като не се е върнала в необходимия срок след отпуск.

На 10.10.2007 г. жената е конвоирана до Сливен. В сектор “Икономическа полиция” при ОДП – Габрово е заведена преписка по чл. 209, ал. 1 от НК.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...