Започна поклонническият поход „Рилският Чудотворец“



Архив, снимка: Иван Шишиев

По вече утвърдена благодатна традиция поклонниците в ежегодния поход „Рилският Чудотворец“ потеглиха днес от София на път към Рилската света обител. Преди това те взеха молитвено участие в светата Литургия, оглавена от отец Ангел Ангелов, в столичния храм „Св. София – Премъдрост Божия“.

Най-големият поклоннически поход в България се провежда за девети пореден път. Маршрутът преминава през три от най-красивите български планини – Витоша, Верила и Рила. През петте дни на прехода до манастира участниците ще изминат пеша повече от 100 км, като нощуват на палаткови лагери в района на различни населени места. На петия ден от пътуването групата ще достигне Рилската света обител, където ще се поклони пред мощите на Рилския чудотворец, а на следващия ден ще вземе молитвено участие в светата Литургия за Преображение Господне – един от най-големите християнски празници през лятото.

„Рилският Чудотворец“ се организира от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Столичната община и храма „Св. София – Премъдрост Божия“, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

В миналогодишния поход се включиха 240 поклонници на различни възрасти. Припомняме ви някои от най-паметните моменти от миналата година, представени от фотографа Иван Шишиев.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...