Защо катедралният храм „Св. Александър Невски” е ничий



В този брой на “Вяра и общество” ще видите:

Обречени ли са стенописите на „Св. Александър Невски” – тревожните прогнози на реставраторите, които съвсем не са оптимистични.

– Най-големмият православен храм на България няма собственик. Поне според българското законодателство. Как ще завърши един дългогодишен спор между Българската църква и държавата, ще отстъпи ли правителството пред настояването на Св. Синод да получи нотариален акт за целия храм, включително и за Криптата? Каква ще е съдбата на Музея за християнско изкуство, който е разположен в подземния етаж на катедралата? Отговорите търсим от бившия министър на културата Петър Стоянович и доц. Ралица Русева – главен уредник на Музея за християнско изкуство – Криптата.

– Как атеистът Манфред стана православният Румен? – разговор със семейство Еверт за това как един германец решава да приеме вярата на своята съпруга – българката Нели. За духовните търсения на автора на нашумелите у нас романи „Имигрантката” и „Чужда земя” и за доброто му чувство към православието у нас.

Вашите въпроси по темите на предаването може да зададете предварително чрез страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02 9 444 999 и 02 814 2551.

Гледайте ни, очакваме Ви! Тази събота започваме с 15 минути по-рано – от 16.45 ч.

 

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...