Защо поредният български парламент не включи предмета „Религия” като редовна дисциплина?



viara_i_obshtestvoКоментарите тази събота във „Вяра и общество”

Темите в този брой:

– Има ли целенасочен план за ислямизация на Стария континент чрез бежанците? Отговорът на този и други въпроси Горан Благоев ще търси с председателя на Асоциацията на сирийците в България Мохамед Ибрахим и експерта по сигурността и борбата с тероризма Славчо Велков.

– „Пропуснат шанс с тежки последствия за бъдещето!” – единствено в предаването чуйте как патриархът, висши духовници и богослови реагираха на поредната провокация от страна на Парламентарната комисия по образование, която отново неглижира предмета „Религия” като задължителен. Защо в новия закон за образованието бе изключена възможността българското училище да допринася за съхраняване и на религиозното многообразие у нас, да формира духовната и културна идентичност на подрастващите? Дискусия по темата очаквайте със събеседниците: Пламен Сивов – редактор в сайта „Православие БГ” и Бистра Илиева – един от инициаторите на най-новия призив за въвеждането на предмета „Религия” като редовна дисциплина.

Вашите въпроси по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество“, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир Ви очакваме на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.

Гледайте ни, очакваме Ви. Започваме тази събота (19.09.) в обичайното си време – 17.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...